Kyläkirje toukokuu 2017

Luoma-ahon kyläyhdistyksen tavoitteena on koordinoida kylän yhteisiä ponnistuksia koko kylän yhteiseksi hyväksi. Viime vuosien toiminnan yksi merkittävä osa on ollut kyläkoulun tukemiseksi tehty toiminta. Kyläyhdistys on hoitanut yhdessä kyläläisten kanssa mm. koulun piha-alueen osana kylän yritysten ja kunnan välistä palvelusopimusta. Kyläyhdistys vastaa myös mm. koulun sähkö-, jäte- ja vesimaksuista, joka käytännössä tarkoittaa useamman tuhannen euron laskuja vuodessa. Tämän lisäksi kyläyhdistys on viime vuosien ajan vastannut myös nuorisoseuran kuluista.

Kyläyhdistyksen tärkeimpiä tavoitteita tulevaisuudessakin on kyläkoulun toimintaedellytysten turvaaminen ja tukeminen sekä koko kylän viihtyisyyden ja vetovoimaisuuden kehittäminen. Tähän työhön tarvitsemme myös Sinun apuasi ja tukeasi.

Liittymällä Luoma-ahon kyläyhdistykseen mahdollistat oman kylän viihtyvyyden ja vetovoimaisuuden kehittämisen. Yhdistyksen jäsenet saavat alennuksia mm. kylätuotteista, osallistumismaksuista jne. Maksamalla jäsenmaksun 31.5.2017 mennessä osallistut yhden kyläpipon ja kahden kylälippiksen arvontaan.

Luoma-ahon kyläyhdistys on vuosikokouksessaan 29.3.2017 päättänyt kyläyhdistyksen vuoden 2017 jäsenmaksuksi 10 € per henkilö (jäsenmaksu koskee yli 18-vuotiaita). Jäsenmaksu on voimassa 1.5.2017-30.4.2018 välisen ajan. Voit maksaa jäsenmaksun Alajärven Osuuspankin tilille FI53 5188 0720 0584 06 (laita viestikenttään nimesi ja osoitteesi). Samalla tilisiirrolla voi maksaa useamman henkilön maksun. Käytä viitenumeroa 17970 maksaessasi. Suuret kiitokset tuestasi jo etukäteen!

Ajankohtaista:

Mammapiirin toiminta käynnistyy pe 26.5. klo 13 koululla. Tervetuloa tutustumaan kylän muihin lapsiin ja vanhempiin. Ensimmäisessä tapaamisessa sovitaan jatkokokoontumisista. Myös isät ovat tervetulleita! Lisätietoja voit kysyä Soili Mäeltä 040 7796 569.

Kylä kesäkuntoon! Kylän tienvarsien siivous ja koulun pihatalkoot Luoma-ahon koululla la 27.5. klo 9.00. Omat haravat, trimmerit, raivaussahat, moottorisahat yms. mukaan! Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikalle, sillä isolla joukolla saamme pihan nopeasti kuntoon. Kahvitarjoilu.

Kesäjumppaa koulun pihamaalla ti 13.6., ti 20.6. ja ti 27.6. klo 19. Ohjaajana Emma Jokiaho. Sateella jumpataan koulun/nuorisoseuran salissa. Hinta 6 €/kerta. Maksu käteisellä paikan päällä. Jumppa vaatii toteutuakseen riittävästi osallistujia, joten tule paikalle jo ensimmäisellä kerralla.

Taidetta ja tanssia -päiväleiri järjestetään Luoma-ahon koululla 5.-9.6. klo 9-12.30. Leiri on tarkoitettu pääsääntöisesti 2004-2009 syntyneille (1- 6 lk). Leirin osallistumismaksu on 30 € per lapsi sisältäen leirillä käytettävät materiaalit. Ohjaajina toimivat kuvataiteilija Laura Hetemäki ja Tanssikoulu Wimman opettajat. Päivän päätteeksi on mahdollista jäädä MLL:n järjestämään leikkikenttäkerhoon klo 12.30 – 15.00. Kerho on vapaaehtoinen ja sen hinta on 20 euroa / 5 vrk. Lisätiedot ja ilmoittautumiset 26.5. mennessä Soili Mäelle, soili.maki@alajarvi.fi tai puh. 040 779 6569.

L.A. kylävege ystävyyden kasvimaa on perustettu leipomon toiselle puolelle. Avajaiset pidetään ke 7.6. Kerho on senioreiden ja 4H:n yhteinen ja kokoontuu keskiviikkoisin klo 12-14. Tarkempi mainos tulee myöhemmin.

Liikuntatapahtuma Ojajärvellä: Järven ympäri kävellen, juosten tai pyöräillen ke 7.6. klo 18.

Rengasreitin pituus on noin 7 km. Kierroksen voi tehdä yhdessä porukan mukana tai leppoisasti omaan tahtiin. Reitillä pääsee liikkumaan esim. rattaiden kanssa. Voit myös jättää perheen pienimmät lähtöpaikan lapsiparkkiin. Tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin. Kierroksen päätteeksi on ilmainen mehu- ja pullatarjoilu. Kyläyhdistys myy arpoja ja makkaraa. Lähtöpaikan osoite Ojajärventie 185. Järjestäjänä Luoma-ahon kyläyhdistys ry. Yhteistyössä mukana Alajärven Latu Ry, Apu24 Jarmo Ojajärvi, Cars Perho Oy, PL Yrityspalvelut Oy, SPR Alajärvi ja Vapaa-aikatoimi liikuntapalvelut Alajärvi.

Kirppisralli järjestetään la 15.7. klo 10-18. Tällöin eri puolilla Alajärveä on päivän ajan pihakirppareita. Luoma-ahon yhteinen kirppispiste on seurantalon pihassa tai sateen sattuessa sisällä. Paikka on ilmainen ja myyntitulot saa luonnollisesti pitää itse. Jos tarvitset myyntipöytää tai kärryjä, tuo ne mukanasi. Tervetuloa! Lisätietoja Kirsi Nelimarkka 040 5744322.

Virsiseurat nuorisoseuralla su 23.7. Lisätietoja virsiseuroista myöhemmin.

Pyhävuoren patikka on su 10.9. klo 12 Järjestäjänä Alajärven Latu ry. Lisätietoa patikasta myöhemmin.

Luomantie 100 -tapahtuma la 28.10. Luoma-ahon nuorisoseuralla. Perinteinen kyläelokuvafestivaali on uudistunut satavuotiaan Suomen kunniaksi. Tapahtumassa Suomea juhlitaan elokuvataiteen ja kulttuurihistorian parissa. Tänä vuonna ei järjestetä lyhytelokuvakilpailua. Tapahtuma on saanut rahoitusta Aisapari ry:n Juhlavuosi 2017 -teemahankkeesta ja on hyväksytty Suomi100 –ohjelmaan.

Tontti- ja asuntopörssi. Kyläyhdistyksen nettisivuille www.luoma-aho.info kootaan tietoa kylässä myynnissä olevista tonteista ja kiinteistöistä. Myös vuokrattavista taloista on tullut kyselyjä muuttoa suunnittelevilta lapsiperheiltä. Jos olet kiinnostunut ilmoittamaan tonttisi tai kiinteistösi pörssiin tai haluat vuokrata talosi, ota yhteyttä Jukka Joensuuhun 0400 369 130.

Lämpimästi tervetuloa mukaan kylän tapahtumiin ja toimintaan! Ajankohtaista tietoa löytyy nettisivujen (www.luoma-aho.info) lisäksi myös Luoma-ahon Facebook -ryhmästä. Liity mukaan! Jos Sinulla on ajatuksia ja ideoita toiminnan kehittämiseen, ota yhteyttä hallituksen jäseniin.