Neljän tähden kylä!

Alajärven Luoma-aho on neljän tähden kylä Etelä- Pohjanmaalla!
Yle julkaisi perjantaina 13.4.2018 seuraavanlaisen artikkelin nettisivuillan.
Yle tutki kaikki Suomen 3030 asuinaluetta- tähtiluokitus kertoo, millainen naapurustosi on. Väestöpohja kertoo alueen tilanteen nyt. Alue saa tähtiluokituksen väestöstään sen mukaan, paljonko siellä asuu työikäisiä, eli 25- 64 vuotiaita, paljonko on alimman ja ylimmän tuloluokkaan kuuluvia ja mikä on asukkaiden koulutusaste. Elinvoima kertoo postinumeroalueen mahdollisuuksista kehittyä ja asukkaiden elintasosta lähivuosina. Alue saa 1- 5 tähteä sen mukaan, millainen taloudellinen huoltosuhde siellä on, kuinka suuret tulot asukkailla on, kuinka paljon heillä on ostovoimaa ja miten alueen työpaikkojen ja lapsiperheiden määrät ovat kehittyneet.
Luoma-aho pärjäsi hienosti tässä tutkimuksessa. Olemme neljän tähden kylä! Saimme neljä tähteä sekä väestöpohjasta että neljä tähteä elinvoimasta.