Palvelut ja harrastusmahdollisuudet

Luoma-aholla toimii mm. Koulumäen päiväkoti, jossa hoitopaikkoja on 21.

Lisäksi kylältä löytyy erikoispalveluita mm. kone-, metalli-, rakennus- ja kauneudenhoitoalalta. Kylän tunnetuimmat yritykset ovat Mäkelä Alu Oy ja Ruukki Oy. Muita alan toimijoita löydät La Alucenterin kautta.

 

Kylältä löytyy myös ihka oma kosmetologi.

Tiia Viirumäellä on kotona vastaanotto jossa työskentelee 1-2 päivää viikossa (päivät sovitaan ajanvarauksen yhteydessä). Loput päivät hän työskentelee työpaikassaan kauneushoitolassa. Luoma-aholla Tiia tarjoaa mm. seuraavanlaisia palveluita:
⭐ Kasvo- ja jalkahoidot
⭐ Ripsienpidennys
⭐ Ripsien ja kulmien kestovärjäys
⭐ Hemmotteluhieronnat
⭐ Meikkaus
⭐ Lahjakorttimyynti
 
Laita Tiian numero talteen ja ota yhteyttä!
 
Tiia / 044 2617937

Kylän kokoontumispaikkana harrastuksissa ja juhlissa palvelee Luoma-ahon uusi kylätalo. Kylätaloa voi varata myös yksityistilaisuuksiin, esim. perhejuhlien viettoa varten. Lisätietoja voi kysyä kylätalon sähköpostista tai kylätalon puhelimesta 044-2380663

Harrastusmahdollisuudet

Kansalaisopiston tarjoamat liikuntakurssit nuorisoseuralla:

Naisten kuntoliikunta tiistaisin 19 – 20, opettajana Marjo Takala

Seniorimiesten venyttelypiiri torstaisin 17 – 18, opettajana Seppo Ojajärvi

Ilmoittautuminen: Alajärven kansalaisopisto

Uudelta kylätalolta voi varata salivuoroja ystäväpiirin tai perheen käyttöön nettikalenterista, soittamalla kyläpuhelimeen kylätalon työntekijälle (044 238 0663) tai tiedustelemalla sähköpostilla luomaahokylatalo@gmail.com.

Hiihdon ystäville kylästä löytyy valaistu latu (16 km), joka kiertää Vimpelin puolella sijaitsevan Lakeaharjun laskettelukeskuksen kautta. Lenkkeilyä voi kylänraitin lisäksi harrastaa Ojajärven ympäri kiertävällä ulkoilureitillä tai valaistulla pururadalla.

Ojajärvi ja Kaartusjärvi ovat suosittuja kalastus-, virkistys- ja mökkeilyjärviä. Molempien järvien rannalla sijaitsee myös kaupungin yleinen uimaranta. Keskellä Luoma-ahoa on Koiraspotin lampi.